Wedstrijdverslagen Selectie turnen

18 januari zijn wij met onze turnsters van GV Dos Kampen naar een plaatsingswedstrijd (district Oost) voor de 4e divisie geweest. De wedstrijd was in Emmeloord. We begonnen met Dylana Davids, (instap D1). We begonnen op brug met een keurige oefening, 5e van de 43. Daarna balk, geen vallen of grote wiebels, 11e van de 43. Op vloer heeft ze gestraald, 36e van de 43. Als laatste haar sprong. Met inspringen was het even kiele kiele, want de handstand platval lukte ineens niet meer. Maar tijdens haar wedstrijdsprong had ze een prachtige handstand platval! 28e van de 43. Uiteindelijk als 22 van de 43 geëindigd. Wedstrijd 2, Lynn Witteveen en Sophie Zoetebier (pupil 1 D1) in actie. We begonnen op vloer, beide dames hebben erg goed hun best gedaan! Lynn 2e en Sophie 4e van de 24. Daarna sprong, op een paar stapjes na bij de landing hebben de meiden het netjes gedaan. Lynn 9e en Sophie 16e van de 24. Ook brug ging goed. Lynn 9e en Sophie 7e van de 24. Als laatste onderdeel balk. Twijfels en vallen hebben ervoor gezorgd dat het wat moeilijker ging. Ondanks dat is Sophie alsnog 9e geworden, Lynn is 17e van de 24. Sophie is uiteindelijk 6e van de 24 geworden en daarmee door naar de districts finale. Lynn is 12e van de 24. Lynn en Dylana hebben alsnog een kans om zich te plaatsen voor de districtsfine tijdens de play off wedstrijden.

In de derde wedstrijd van de vierde divisie kwamen Stella Blankvoort en Anna van der Mark uit. Stella wist een goede vijfde plaats te scoren in het algemeen klassement. Anna werd netjes zevende en turnde vandaag een nieuwe sprong. Beide turnsters hebben een goede wedstrijd geturnd. Dit liet Stella zien door zelfs eerste te worden op sprong. Bij de senioren vierde divisie mochten Indy Klooster en Emma de Vries hun beste oefeningen laten zien. Helaas moest Indy drie keer de balk voortijdig verlaten waardoor ze de concentratie niet goed meer kon pakken. Emma heeft een goede wedstrijd geturnd met weinig grote fouten. Alle vier de turnsters hebben zich geplaatst voor de play off wedstrijden.

Op zaterdag 18 januari hebben 4 turnsters van GV DOS Kampen in de tweede divisie, hun 2de plaatsingswedstrijd van het seizoen geturnd. In wedstrijd 1 kwam Meike Nodelijk ( Jeugd supplement D) uit. Zij begon met de balk en wist hier de gehele oefening op te blijven staan. Op de brug turnde Meike aan de hoge legger een mooie handstand, streksalto af. Meike eindigde totaal als 11de in de meerkamp. In de volgende wedstrijd waren het de beurt aan Grisha Vermaning ( pup. 1 N2), Naomi Boer en Kayleigh Muizelaar (junior supplement C). Grisha turnde een nette balkoefening zonder daar van af te vallen en dit werd beloond met een mooie 5de plek. Helaas verliep de brug oefening niet zoals moest, dit kostte Grisha 2 hele punten. Grisha eindige als 13de in het eindklassement. Naomi turnde een stabiele wedstrijd. De sprong leverde haar een vierde plek op. Op de brug turnde Naomi een mooie handstand. Ook Kayleigh turnde een goede sprong wat resulteerde in een 6de plek. Naomi eindigde als 8ste en Kayleigh als 13de in het eindklassement. Alle vier de dames hebben zich geplaatst voor 1/4 finale van het NK. Dames wij zijn trots op jullie!