Nieuw bij GV DOS miv 3-2-20

Vanaf maandag 3 februari starten we op maandagavond van 19.00 – 20.00 uur met YOGA lessen onder leiding van Petra Meijer in zaal Lelystraat te Kampen. Je hoeft er niet super-lenig voor te zijn en iedereen is van harte welkom. We gaan lekker bewegen met elkaar en plezier beleven staat voorop!

Yoga is een prettige manier om de drukte van de dag even los te laten en tot rust te komen. Yoga versterkt de spieren en het zenuwstelsel en zorgt voor een goede doorbloeding. Yoga zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk meer bewust wordt van jezelf en daardoor ga je soepeler en sterker in het leven staan. Emoties en reacties worden letterlijk in het lichaam gevoeld en ervaren. Dit vergroot het zelfbewustzijn en je leert hierdoor beter te luisteren naar jezelf. Hierdoor kunnen er bewuste keuzes worden gemaakt die ten goede zijn voor je gezondheid.

De yoga lessen vinden hun oorsprong in de Hatha-, Yin Yang-, Kundalini-, Chakra- en Dru Yoga. Iedere vorm van yoga heeft iets moois en daarom worden meerdere yogastijlen met elkaar gecombineerd. De les eindigt met een eindontspanning. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse klankinstrumenten, zoals Tibetaanse klankschalen, gong, chimes, oceaan drum en rainstick. Dit wordt gecombineerd met een geleide meditatie, een inspirerende tekst of een gedicht.